Ви коли-небудь їли червону ікру ложкою?

Вы когда-нибудь ели икру ложкой https://ikra24.in.ua

Компанія Ikra24.in.ua розповість, як це зробити. Це може здатися парадоксальним: а ікра є незамінним, популярним делікатесом на будь-якому святковому столі. Ми пояснимо вам, як правильно купити, з’їсти і перевірити в домашніх умовах ці ласощі.

Червона ікра по вазі

Червона ікра зазвичай продається на вагу в жерстяних або скляних баночках з невеликими кришками. Однак найкраще купувати ікру на вагу. Консервована ікра зазвичай містить багато солі і консервантів. Якщо ви купите її в скляній банці, можете хоча б спостерігати за яйцями, а у випадку з жерстяної банкою буде неможливо перевірити стан вмісту. Крім того, виробник може спробувати обдурити баржу по вазі, збільшивши вагу тари.

Якщо ви вирішили побавити себе та купити чорну ікру, будьте особливо обережні. По-перше, цілком ймовірно, що ви ніколи не бачили її раніше, а по-друге, чорна ікра ніколи не продається по вазі відповідно до закону, і спробувати її у продавця неможливо. Єдина порада – купити чорну ікру від перевіреного виробника Ikra24.in.ua.

Як виглядає гарна ікра?

Яйця ікри повинні бути еластичними і неушкодженими. За розміром вони можуть трохи відрізнятися, і якщо всі яйця мають ідеальний розмір – це досить підозріло. Іншим поганою ознакою є наявність великої кількості в’язкої речовини між яйцями або той факт, що самі яйця каламутні. Яйця повинні мати те, що називається оком – крихітна, трохи темна точка. Якщо це не так, це підробка.

Яким смаком і яким запахом володіє ікра

Ікра повинна мати нейтральний запах і не мати рибного запаху. З’їдаючи її, вона повинна швидко розірватися і розчинитися. А якщо оболонка трісне, то це підробка.

Якого кольору яйця ікри?

Найчастіше запаси червоної ікри зустрічаються в трьох видах: кета, горбуша, нерка. У лосося є великі помаранчеві яйця з червоними вкрапленнями і ніжним смаком. Ті з горбуші мають яскраво-оранжевий колір і середнього розміру зі злегка гірким смаком. У нерки лосося маленькі яйця темно-червоного кольору з сильним запахом і гірким смаком.

Що краще? Всі види ікр по своєму гарні, але більшість шанувальників віддають перевагу хумусу і ікрі лосося.

Не всі щасливці можуть стверджувати, що з’їли справжню чорну ікру, але спробують описати її колір. У самій дорогий ікрі – рибі білуги – колір варіюється від злегка темно-сірого до щільно-чорного. Чим чистіше ікра, тим вона дорожча. Калузька ікра може мати темно-сірий, коричневий або чорний колір. Осетрова ікра має жовто-коричневий або бронзовий відтінок.

Дата виготовлення ікри

При придбанні ікри необхідно звернути увагу на дату виготовлення і упаковки – ці дві дати повинні розділяти не більше шести місяців. Крім того, слід нагадати, що лососеві нерестяться з липня по вересень. Тому червону ікру потрібно готувати не пізніше початку жовтня.

Як правильно їсти ікру

Класичний Європейський спосіб поїдати ікру – намазати білий хліб, маслом та ікрою. Ще одним найчастішим варіантом, особливо на Новий рік, є яйця, фаршировані ікрою, також подається з млинцями або як закуски. Ви можете додати ікру в салат, так само зробити соус для пасти. Тепер ви знаєте усі ази у виборі ікри, можете насолоджуватися цими ласощами ложкою, але не перестарайтеся.