Головна » Статті » Ікра не білок, але …

Ікра не білок, але …

Ікра – це джерело білка Ікра – найкраще джерело повноцінного білка, якого немає ні в жодному іншому продукті, вона перевершує по калорійності навіть м’ясо. Ікра є цінним харчовим продуктом, так як містить повноцінні білки, жири, вітаміни, мінеральні речовини. Ікра осетрових риб містить 22–33% білка (зерниста), паюсная осетрова – 30–38%, зерниста лососевих – 30–39, ікра частикових…

Ікра – це джерело білка

Ікра – найкраще джерело повноцінного білка, якого немає ні в жодному іншому продукті, вона перевершує по калорійності навіть м’ясо.

Ікра є цінним харчовим продуктом, так як містить повноцінні білки, жири, вітаміни, мінеральні речовини. Ікра осетрових риб містить 22–33% білка (зерниста),

паюсная осетрова – 30–38%, зерниста лососевих – 30–39, ікра частикових риб – 18–40%.

Жиру в ікрі осетрових риб міститься в середньому 17%, ікрі лососевих – 12, в паюсної осетрових – 22%. Зміст мінеральних речовин – 1,2–19%.

В ікрі частикових риб знаходиться стільки ж білків, але жиру мало – 2–3%.

В ікрі містяться вітаміни А, В, С, D, а вологи в ікрі від 53 до 66%. По живильній цінності ікра перевершує багато харчові продукти, в тому числі м’ясо риб, так як містить повноцінні білки і легко засвоювані жири, смакові і ароматичні речовини. Особливо цінується ікра осетрових риб, в якій знаходиться 1–2% лецитину, який має великий значення для харчування нервових тканин.

Трохи про ікрі щуки

Щуча ікра, через свою багатого змісту корисних вітамінів і мінералів, вважається корисною для організму людини.

Бутербродики з ікрою щуки

Лікарями помічена закономірність, яка підтвердила, що люди, які регулярно вживають в їжу ікру щуки, підвищили вміст гемоглобіну в крові, а також спостерігалася нормалізація і стабільність кровоносного тиску. Варто так само відзначити, що вміст йоду в ікрі позитивно впливає при захворюваннях на щитовидну залозу.

Вітамін А зміцнює імунітет і покращує зір.

А за допомогою вітаміну Е з людського організму виходять всілякі токсичні речовини. І саме наявність вітаміну D говорить вже про те, що людський скелет буде міцними. Зміст поліненасичених кислот омега-3 в ікрі щуки сприятливо відіб’ється на організмі людини.

Адже через малого змісту цих кислот в організмі, людина піддається серйозного захворювання атеросклерозу, тому медики рекомендують вживати ікру щуки в їжу своїм пацієнтам, у яких проявилися ознаки недуги. Ікра щуки містить такі вітаміни як вітамін A, E, D. Крім вітамінів ікра також містить такі корисні мікроелементи, як: йод, фтор, калій, натрій та інші корисні речовини, яких в щучої ікрі знаходиться пристойну кількість.


Так само ви можете знайти в нашому магазині червону або чорну ікру різних виробників. Ми швидко доставимо вам службою доставки “НОВА ПОШТА”.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *