Тунець стейки с/м
469.00 грн
Ціна за 1 кг
Вага товару (кг): 1кг
Стейки тунця свіжоморожені вагою 80-150 грам.
Тунець отримав широку популярність завдяки своєму неповторному смаку та високій поживній цінності. Французи називають м’ясо тунця «морською телятиною» не тільки за незвичайний смак, але і за його колір. Тунець містить безліч мінералів, вітамінів, практично всі незамінні амінокислоти та потрібні організму Омега-3 жирні кислоти.
Немає в наявності
Опис
Тунець жовтоперий (Thunnus Albacares) відноситься до ряду окунеподібних та є близьким «родичем» скумбрії, з якою становить одну родину. На відміну від своїх невеликих родичів, тунці досягають набагато більшої величини – 2-5 м в довжину в залежності від виду. Маса однієї особини при цьому в середньому близько 200 кг, хоча представники інших видів тунців можуть важить у два рази більше.
Швидкість, яку досягають тунці під час плавання (близько 70 км/ч), сприяє збагаченню крові киснем, що й обумовлює колір м’яса, а також його корисність.
Тунець зустрічається у тропічних та помірних водах всіх океанів світу, крім Середземного моря. Дорослі особини тунців прагнуть плавати на самоті, а молоді збиваються у зграї та тримаються близько до поверхні води.
Харчуються ці немаленькі морські мешканці іншими рибами, кальмарами та іншими головоногими і ракоподібними, які мешкають у товщі води.
Купити стейки тунця з доставкою у Києві Ви можете у нашому інтернет-магазині.
Харчова цінність і хім. склад
Найбільш популярний тунець у стравах східної кухні. Сире м’ясо тунців великих розмірів використовують для приготування суші, сашимі та салатів з соєвим соусом та васабі, або обсмаженим з приправами. М’ясо більш дрібної риби йде на промислову переробку – копчення та консервацію.
Вітаміни, амінокислоти, Омега-3 жирні кислоти, мікро- і макроелементи, які містяться у м’ясі тунця, роблять його цілющим, корисним для всіх вікових груп споживачів. Завдяки високому відсотку білка тунець може легко забезпечити добову потребу людини за білковим показником. Крім того, вченими доведено позитивний ефект від регулярного вживання тунця на тканини мозку та нервової системи, серцево-судинної системи, зорових клітин. Тунець перешкоджає ожирінню та оберігає організм від розвитку ракових клітин, та навіть покращує настрій.
Той науковий факт, що тунці не піддаються зараженню паразитами, в кілька разів підсилює безпеку м’яса цієї риби.
Однак існує протипоказання при вживанні в їжу тунця. Маленьким дітям та вагітним жінкам, а також людям з нирковими проблемами краще їсти тунця в малих дозах або не їсти зовсім.
На сковороді або на грилі тунця потрібно готувати обережно, щоб не сильно засмажити – як тільки він підрум’яниться, відразу треба знімати з вогню, інакше м’ясо може стати несмачним та жорстким. Крім вже згаданих варіантів вживання, тунця можна готувати практично будь-яким способом: варити, тушкувати, додавати в салати або випічку.
У 100 г тунця в середньому міститься близько 144 кКал.
Склад м’яса тунця (в 100 г): | Вітаміни в тунці: | Мінерали в тунці: |
Вода – 68.09 г Білки – 23.33 г Жири – 4.9 г Вуглеводи – 0 г Зола – 1.18 г | Вітамін А (ретинол) – 655 мкг Вітамін В1 (тіамін) – 0.241 мг Вітамін В2 (рибофлавін) – 0.251 мг Ніацин (вітамін В3 або РР) – 8.654 мг Вітамін В6 (піридоксин) – 0.455 мг Фолієва кислота (вітамін В9) – 2 мкг Вітамін В12 (ціанокобаламін) – 9.43 мкг Вітамін Е (альфа-токоферол) – 1 мг Вітамін Д (холекальциферол) – 5.7 мкг Холін (вітамін В4) – 65 мг | Калій – 252 мг Кальцій – 8 мг Магній – 50 мг Натрій – 39 мг Фосфор – 254 мг Залізо – 1.02 мг Марганець – 15 мкг Мідь – 86 мкг Цинк – 0.6 мг Селен – 36.5 мкг |
Додаткова інформація
Стан продукту | Свіжоморожена риба, Стейки |
---|---|
Ареал існування | Морский |
Природа | Дика |
Розмірний ряд (вага тушки, кг) | 0-1 |
Відгуки
Відгуків немає, поки що.