Головна » Магазин » Морепродукти » Риба » Скумбрія атлантична з/г с/м (тушки до 1 кг)

Скумбрія атлантична з/г с/м (тушки до 1 кг)

237.60 грн

Тушки скумбрії свіжоморожені, не патрані, з головою, вагою 400-600 грам.

Вага упаковки 2-2,5 кг.

Ціна за 1кг – 108 грн

Скумбрія не втрачає своїх позицій не тільки у повсякденному меню, але і у святковому. Завдяки своєму ніжному м’ясу з приємним смаком та його поживністю ця риба міцно влаштувалася на столах вітчизняного споживача.

Немає в наявності

Категорія: Позначки: ,

Опис

Скумбрія атлантична (Scomber Scombrus) – іноді її називають макрель – відноситься до родини скумбрієвих загону окунеподібних. Це – морський мешканець, якого можна зустріти у Атлантичному океані, мешкає вона у Балтійському, Північному, Середземному, Мармуровому, Чорному морях, заходить під час літньої міграції у Баренцове та Біле моря.

Скумбрія відноситься до пелагічних видів риб, живе у зграях, що складаються з особин однієї величини. Швидкість, яку може розвивати скумбрія, становить близько 70 км/ч. Має веретеноподібне тіло, вкрите дрібною лускою. Забарвлення її обумовлено пристосовуваністю: спина синього кольору та покрита темними смужками, які не дозволяють хижакам з повітря легко її помічати. Черево у скумбрій білого кольору. Розміри тіла риби коливаються між 40 і 70 см, а вага однієї рибини в середньому 0,5-0,7 кг.

Скумбрія харчується дрібними рибами, кальмарами, медузами та різними ракоподібними. Плодючість її становить 350-500 тис. ікринок.

Вживання скумбрії у їжу попереджає хвороби серцево-судинної і нервової системи, а також не допускає утворення у судинах холестеринових бляшок, знижуючи згортання крові.

Фінські дослідження показали, що ті люди, які часто вживають скумбрію, менш схильні до депресії.

Ви можете купити скумбрію у нашому інтернет-магазині з доставкою по Києву.

Харчова цінність і хім. склад

Скумбрія – цінна промислова риба, продається у свіжомороженому, копченому, солоному та консервованому вигляді. В її м’ясі мало кісток, що розширює кулінарні можливості. Існує дуже багато рецептів приготування скумбрії. Вважається, що її жирне м’ясо при варінні стає відносно сухим. Тому важливо підібрати такий рецепт приготування цієї смачної риби, щоб вона не втратила своїх важливих поживних властивостей.

Корисна скумбрія для дітей, підлітків та літніх людей. Регулярне вживання її в їжу зміцнює імунітет, підвищує опірність онкологічним захворюванням, зміцнює кровоносну систему.

Скумбрію солять, коптять, смажать, консервують, тушкують, фарширують, запікають, маринують, а приготована на грилі вона не залишить байдужим навіть тих, хто вважає скумбрію звичайною нічим не примітною рибою.

Калорійність м’яса скумбрії становить 191 кКал.

Харчова цінність:

Зола – 1.3 г

Холестерин – 70 мг

Насичені жирні кислоти – 4.2 г

Вода 67.5 г

Білки – 18 г

Жири – 13.2 г

Вітаміни:

Вітамін A (A) – 0.01 мг

Вітамін PP (PP) – 8.6 мг

Вітамін A (РЕ) (A (РЕ)) – 10 мкг

Вітамін B1 (тіамін) (B1) – 0.12 мг

Вітамін B2 (рибофлавін) (B2 ) – 0.36 мг

Вітамін B5 (пантотенова кислота) (B5) – 0.9 мг

Вітамін B6 (піридоксин) (B6) – 0.8 мг

Вітамін B9 (фолієва кислота) (B9) – 9 мкг

Вітамін B12 (кобаламін) (B12) – 12 мкг

Вітамін C (C) – 1.2 мг

Вітамін D (D) – 16.1 мкг

Вітамін E (ТЕ) (E (ТЕ)) – 1.6 мг

Вітамін H (біотин) (H) – 0.2 мкг

Вітамін К (філлохинон) (K) – 5 мкг

Вітамін PP (Ніаціновий еквівалент) (PP) – 11.6 мг

Мінеральні речовини:

Залізо (Fe) – 1.7 мг

Цинк (Zn) – 0.7 мг

Йод (I) 45 – мкг

Мідь (Cu) – 210 мкг

Фтор (F) – 1400 мкг

Кобальт (Co) – 20 мкг

Сірка (S) – 180 мг

Фосфор (P) – 280 мг

Калій (K) – 280 мг

Натрій (Na) – 100 мг

Магній (Mg) – 50 мг

Кальцій (Ca) – 40 мг

Додаткова інформація

Стан продукту

З головою, Патрана, Свіжоморожена риба

Ареал існування

Морский

Природа

Дика

Розмірний ряд (вага тушки, кг)

0,5-1

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Скумбрія атлантична з/г с/м (тушки до 1 кг)”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *