Шматочки лосося смужками у вакуумній упаковці б/ш с/м (близько 1 кг)
Смужки лосося в вакуумній упаковці, свіжоморожені.
Приблизна вага шматочків 30-80 грам.
Довжина близько 10 см.
Упаковані в вакуумний пакет приблизно по 1 кг.
Вагові.
Опис
Сьомга (Salmo salar, атлантичний лосось, озерний лосось, благородний лосось) – риба сімейства лососевих з цінним червоним м’ясом. Атлантичний лосось містить необхідну для організму кількість мікроелементів, жирів, білків, вітамінів та мінералів. Продається в свіжому і свіжомороженої вигляді, оброблена на семужьіх тешу (черевце) і семужьій балик (спинку), солоної, копченої. Готується як сьомга смажена в клярі, сьомга варена в супі, на пару, в маринаді. Найбільш смачна сьомга в малосольному вигляді.
Опис
Сьомга (Salmo salar, Атлантичний лосось) – це найблагородніший з усіх видів лососевих риб. Занесений до Червоної книги.
Сьомга є прохідним видом риб. Мешкає на півночі Атлантичного океану, звідки заходить на нерест в річки від Іспанії і Португалії до Уралу. Озерний лосось зустрічається в озерах Норвегії, Швеції, Фінляндії та Росії.
Дикий вид сьомги більший і яскравіше сьомги, виведеної на фермах. Сьомга має торпедообразное тіло, зелену спину, біле черевце з чорними плямами, сріблясті боки.
Вага та розмір сьомги також залежать від середовища проживання. Серед прісноводних лососів зустрічаються карлики-самці всього близько 1 – 1,5 кг. Атлантичний лосось може важити і близько 40 кг при розмірі в півтора метра. Живе атлантичний лосось в середньому 5 – 6 років, іноді доживає до 13.
У природному середовищі вилов сьомги проводиться в незначній кількості переважно, любителями-рибалками. Промислову розробку ведуть власники прибережних земельних ділянок, які отримали для цього спеціальну ліцензію. Тому в торговій мережі левова частка продуктів з сьомги доводиться на фермерського лосося. Наприклад, економіка Норвегії значно піднялася саме на розведенні та експорті сьомги.
Шляхетна сьомга – один з нечисленних видів риб, яку в місцях вилову їдять парною: перемішують скибочки м’яса з кубиками льоду і сіллю і чекають близько півгодини до готовності страви.
Нерест сьомги відбувається в річках. У річках нагулявшись сьомга не харчується. Отнерестившись, лососі, змарнілі і пошарпані, спливают вниз по річці до моря. Деякі з них (особливо самці) гинуть.
Купити шматочки лосося з доставкою в Києві можна в нашому інтернет-магазині ІКРА24.
Харчова цінність і хімічний склад
Мелатонін в складі сьомги необхідний для омолодження клітин і відновлення здорового сну, мікроелементи і омега-3 поліненасичені жирні кислоти – для зниження ризику захворювань серцево-судинної системи, головного мозку, зниження ваги і рівня холестерину. Лікарі рекомендують дозу сьомги в 150 – 200 г в тиждень як достатню для забезпечення організму необхідною кількістю мікроелементів.
Сьомгу люблять кулінари і гурмани всіх країн. В Італії – це сьомга, смажена в клярі, в Японії – суші з сьомгою, в Фінляндії – сьомга під маринадом, в Швеції – суп з лосося Laxsoppa. Але, безумовно, найбільш смачна малосольная сьомга.
Калорійність сьомги: 219 кКал/100 г.
У червоному м’ясі сьомги присутні: жири, білки, вітаміни А, В, В12, Е, PP, мінерали калій, кальцій, магній, натрій, фосфор.
Додаткова інформація
Стан продукту | Свіжоморожена риба, Шматки, Шматки без шкури |
---|---|
Вид риби | Лосось |
Ареал існування | Морский |
Природа | Аквакультура |
Вага шматка риби | 0-0,5кг |
Відгуки
Відгуків немає, поки що.