ІКРА ЧОРНА – ОСЕТР (250 ГРАМ)
5,800.00 грн
Склад: ікра осетра, сіль.
Термін зберігання: 4 місяці при температурі -2 +3°C.
Опис
Ікра чорна осетра 250 грам пастеризована, солона (3-5%), баночне фасування. Зерно: 2-2,5 мм в діаметрі, темно-сіре або світло-коричневе. Склад: ікра осетра, сіль. Термін зберігання: 4 місяці при температурі -2 +3°C.
Опис ікри осетра
Ікра цінних порід риб цінувалася завжди як делікатесний продукт і як джерело життєво необхідних для організму нутрієнтів. Чим дорожче ікра, тим успішніше вважається її володар, тим більше захоплених поглядів запрошених на святкування гостей він буде ловити.
Чорна ікра – це елітний делікатес, найдорожчий продукт з можливих. Її отримують від риб сімейства осетрових, які мешкають в північно-і південно-східній частині Євразії. Одним з представників сімейства є осетер – хижа риба, яка виростає до 2 метрів в довжину за більш, ніж половину століття. Мешкає цей вид в річках і озерах, де веде хижацький спосіб життя, поїдаючи рибу, молюсків і личинки комах. Статеве дозрівання наступає до 15-20 років, при цьому самці дозрівають швидше і мають в два рази коротше інтервали між нерестом. Самки нерестяться раз в 3-4 року. Велика частина нерестовищ знаходиться в річках. Ікру відкладають на поверхню водоростей, каміння, іноді просто на дно. Розвиток ікринки до личинки триває близько 20-30 днів, після чого молоді осетра повертаються в озера для нагулу, де харчуються хробаками, ракоподібними і, пізніше, дрібною рибою. У знову вилуплених риб дуже багато ворогів серед мешканців місцевих вод, що негативно впливає на популяцію, як і незаконний неконтрольований вилов з метою отримання ікри.
Чорна ікра сибірського осетра трохи дрібніше інших видів сімейства – від 2 мм до 2,7 мм, зерно блискуче, колір часто світліше звичайного – сіро-чорний або світло-коричневий, може спостерігатися деяка прозорість. Відмінною рисою цієї ікри є пікантний сухофруктовий присмак і ніжний морський аромат.
Осетрова ікра – продукт, який швидко, який слід акуратно зберігати при рекомендованих температурах. Фасований делікатес після розтину кришки можна тримати довше 3 днів. Виробники випускають кілька видів чорної ікри сибірського осетра, які відрізняються по зрілості і способу засолу – зерниста, паюсна, ястиковая – це все високоякісний дорогий продукт.
До чорної ікри нічого не підійде краще, ніж келих шампанського. З огляду на особливість хімічного складу ікринок, важливо не використовувати з ікрою металевих приладів – це змінить смакові характеристики делікатесу. Прийнято брати невеликі срібні або перламутрові ложечки.
Зерно осетрової ікри складається майже на третину з білка, який засвоюється набагато легше білка тварин. Вітаміни, мікро- та макроелементи дозволяють поліпшити стан всіх систем організму. Особливо добре чорна ікра впливає на нервову систему, знижує ризик серцевих хвороб, за допомогою вітамін D і кальцію зміцнює кістки, допомагає тримати в тонусі імунітет, додає свіжість шкірним покривам.
Затьмарити задоволення може наявність індивідуальної непереносимості, важкі хвороби серця і нирок, вік 3-х років – в цих випадках чорну ікру неможна.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.