Лобстер варено-морожений (450-650 грам)
Омар американський (Homarus americanus – лат.) варено-морожений, вагою від 450 г до 650 г.
Північноатлантичні омари або американські (канадські) лобстери зварені на судні в морській воді одразу після вилову, і заморожені шоковим заморожуванням.
Опис
Омар – французький варіант назви ракоподібного в твердому панцирі, а лобстер – англійський.
Після розморожування холодним або гарячим способом омар готовий до вживання.
- Заморожений продукт залишають при кімнатній температурі на кілька годин або чекають, поки він розморозиться в холодильнику. Поступове розморожування – кращий варіант, адже зберігаються корисні речовини і справжній смак.
- Варено-мороженого омара занурюють в підсолену холодну воду, додають чорний перець горошком, лавровий лист і доводять до закипання. Потім дістають з води і викладають на тарілку.
Щоб не згорнувся білок, м’ясо не втратило ніжність і приємний смак, варити омарів вдруге не рекомендується.
Смачне і соковите м’ясо омара виймається за допомогою ножиць з хвоста, клешень, фаланг і голови.
Приготовлений за всіма правилами смачний морський делікатес подають, як самостійну страву, або додають вилучене м’ясо в салати, закуски, пасту та інші страви.
Харчова цінність і хім. склад
Майте на увазі, екстрене розморожування в мікрохвильовій печі призведе до того, що м’ясо лобстера втратить соковитість, неповторні смакові якості, корисні вітаміни та мікроелементи.
Цінний дієтичний морепродукт , калорійність якого 77 ккал на 100 г, підвищує потенцію, позитивно впливає на роботу печінки, серця і судин.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.